Ortodoncija

Ortopedija vilica (ortodoncija) bavi se dijagnostikovanjem i lečenjem nepravilno razvijenih zuba i vilica sa ciljem da se postigne zdrav i lep osmeh, ali i dobar zagrižaj, što na kraju rezultira funkcionalnim skladom vilica i lepo poređanim zubima.

Lečenje mobilnim aparatima je prva faza terapije kod dece koja su u procesu rasta i razvoja, dok je tretman fiksnim aparatima pogodan za svako životno doba. Odrasle osobe sa sličnom dijagnozom takođe mogu otpočeti ortodontski tretman.

Tretmanom uz fiksne aparate može se izbeći potreba za protetskim radovima (keramičkim krunicama, implantima), stabilizovati zagrižaj kod nastale parodontopatije kao i smanjiti parafunkcije vilica (bol u zglobu, škripanje zubima).

Zdrav i lep osmeh donosi samopoštovanje, samopouzdanje i daje Vam prednost u svakodnevnim kontaktima.

U stomatološkoj ordinaciji „PROSMILE“ možete birati između tri vrste fiksnih aparata:

  • aparat sa samoligirajućim estetskim bravicama – kontrole na svaka 3 meseca
  • aparat sa estetskim bravicama – savršena opcija za odrasle pacijente koji imaju svakodnevne poslovne kontakte jer pruža minimalnu vidljivost aparata. U dogovoru sa Vama odabiramo izgled aparata koji Vam omogućava najveći komfor u svakodnevnom životu.
  • aparat sa klasičnim metalnim bravicama

NAPOMENA

U našoj ordinaciji, nakon prvog pregleda i konsultacija sa pacijentom, naš tim doktora (ortodont, oralni hirurg i vaš izabrani stomatolog) pristupa analazi slučaja i izradi orijentacionog plana, što znači da ćete dobiti kompletnu ortodontsku dijagnostiku i prognozu toka lečenja.

Lingvalna ortodoncija

Lingvalna ortodoncija (Incognito™ Hidden proteze i Incognito Lite Proteze) odnosi se na ispravljanje nepravilno poređanih zuba uz pomoć fiksnih aparata, tj. proteza koje se lepe sa unutrašnje strane zuba.

To je zaista jedini potpuno nevidljiv fiksni način ortodontskog lečenja, zbog čega se naziva lingvalna ili “nevidljiva proteza” koja je potpuno skrivena od pogleda.

Incognito™ Hidden proteze mogu tretirati gotovo bilo koji ortodontski problem, dok su Incognito Lite Proteze specijalno dizajnirane da koriguju samo takozvani “social six” tj. prednje zube, koji su vidljivi pri osmehu.

Bravice su izrađene od zlata i svaka bravica se uz pomoć kompjuterskog 3D sistema postavlja na idealno mesto na Vašim zubima. Kompjuterski dizajn Vašeg tretmana minimalizuje trajanje samog tretmana i povećava preciznost Vaše terapije.

Prednosti i informacije lingvalnog fiksnog aparata:

  • jednako efikasan kao i tradicionalni fiksni aparat, ali potpuno skriven
  • u poređenju sa tradicionalnim fiksnim aparatom lečenje je nekad čak i kraće
  • većina ljudi može da nosi lingvalni fiksni aparat
  • održavanje oralne higijene u toku nošenja lingvalnog fiksnog aparata se ne razlikuje mnogo u odnosu na pranje zuba kod standardnih aparata

Bez obzira koju opciju da izaberete, niko neće znati da nosite protezu – osim ako im Vi to ne kažete! Dobićete savršen osmeh za kraće vreme u odnosu na klasične tretmane i to potpuno nevidljivo!