Estetska stomatologija

Izbeljivanje zuba

Tretmani za izbeljivanje zuba su jedan od najpopularnijih načina da dobijete atraktivniji osmeh. Ali, sa svim proizvodima i uslugama koji su na raspolaganju, kako se odlučiti?

U tome će Vam pomoći naša stomatološka ordinacija. Postignite profesionalne, isplative rezultate, uz očuvanje zubne gleđi.

Izbeljivanje zuba je proces pomoću kojeg će se zub izbeliti za nekoliko nijansi.

To je hemijska reakcija oksidacije spoljašnje površine zuba preparatima na bazi vodonikaa i karbamid peroksida.

Treba napomenuti da je čišćenje kamenca ultrazvučnim aparatom, kao i poliranje i peskiranje zuba, neophodno uraditi pre svakog započetog beljenja zuba kako bi se sa zuba uklonile sve pigmentacije i nečistoće, i samim tim zubi doveli u besprekorno čisto stanje pred sam proces izbeljivanja.

Više o tehnici peskiranja zuba u PROSMILE ordinaciji pročitajte na Novi KAVO PROPHYflex 3 – aparat za peskiranje zuba.

White Smile tehnika beljenja

White Smile tehnika za beljenje zuba koja se koristi u našoj ordinaciji, podrazumeva potpuno bezbednu i bezbolnu proceduru.

Sistem se bazira na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube, i specijalne UV lampe koja ne zagreva i ne oštećuje zube, već ima ulogu da ubrza proces beljenja zuba. Sam gel sadrži flour koji  je odličan za zube.

Pre samog tretmana određuje se trenutna boja zuba pacijenta, zatim se specijalnim gelom zaštite desni pacijenta i na kraju se gel nanosi na zube koje treba izbeliti.

Nakon 45 minuta tretiranja zuba UV lampom, oni postaju za 2 do 4 nijanse svetliji, u zavisnosti od više individualnih faktora.

Nova nijansa boje trajaće od 2 do 5 godina što ponovo zavisi od mnogih spoljašnjih faktora (cigarete, kafa, obojena pića), s tim da naglašavamo da se nijansa dobijene boje nikada ne vraća u prvobitno stanje. Rezultati su primetni i dugotrajni.