Vodič kroz dentalni turizam

Dentalni turizam u Srbiji

Pacijenti iz inostranstva se sve češće opredeljuju za rešavanje stomatoloških problema baš u Srbiji. Na ovaj način moguće je spojiti brigu o zdravlju zuba, povoljne cene usluga i upoznavanje sa novim gradom ili državom.

 

Može se reći da je dentalni turizam nešto poput novog koncepta kombinovanja plaćenog odmora sa rasporedom stomatoloških procedura kroz koji pacijenti štede novac, dok istovremeno turistički posećuju novu zemlju.

Generalne prednosti dentalnog turizma su:

 • pristupačne cene
 • kvalitetan stomatološki materijal
 • visoko kvalifikovani stomatolozi i hiuruzi
 • turistički doživaljaj.

Koja je najbolja zemlja za dentalni turizam?  

U zemljama kao što su SAD, Britanija ili Švajcarska, zdravstvena zaštita predstavlja izuzetno veliki trošak, naročito ukoliko je u planu usluga ugradnje implanata ili hirurških intervencija. Pacijenti zato najčešće biraju da otputuju u zemlju koja nije mnogo udaljena od zemlje u kojoj žive, a koja će im pružiti i turističko zadovoljstvo i adekvatnu stomatološku uslugu. U tom smislu, Srbija svakako jeste zemlja koja pacijentima može da ponudi visok kvalitet stomatoloških usluga po pristupačnim cenama i kao takva ona spada u poželjne destinacije, naročito kada pacijent planira skuplje i složenije stomatološke intervencije. One koji se odluče da u ovakvom aranžmanu posete Srbiju očekuje ušteda i do 75%.

Koje stomatološke usluge turisti najčešće koriste?

Pacijenti najčešće dolaze zbog kompjuterizovane stomatologije koja omogućava završetak terapije u jednoj poseti. To znači da kod plombi, keramičkih krunica ili faseta/vinira nema potrebe za privremenim rešenjima i nastavljanjem tretmana. Novi osmeh se dobija u roku od dva sata od trenutka ulaska u stomatološku ordinaciju.

Kada se radi o ovim vrstama usluga, primera radi, potencijalna ušteda za pacijente iz Britanije, SAD i Australije bi bila od 70- 90 posto što našu zemlju čini izuzetno konkurentnom u regionu.

Dentalni turizam u “ProSmile” ordinaciji

U poslednje vreme, u našu ordinaciju dolazi sve više pacijenata iz drugih država. Najpre su to bili naši građani koji žive ili rade u inostranstvu, a vreme godišnjih odmora ili državnih praznika koriste za saniranje stomatoloških problema. Danas smo ponosni na činjenicu da je sve više stranaca koji nas posećuju dobijajući preporuke od svojih prijatelja ili nas nalaze online.

U “ProSmile” ordinaciji pružamo sve vrste stomatoloških usluga. Od zaustavljanja bola zuba pa sve do ugradnje implantata  i sjajne estetske stomatologije, a detalje o pojedinačnim uslugama je moguće pronaći na našem sajtu.

Šta obuhvata “ProSmile” dentalni paket?

 • Poseta Novom Sadu
 • Prevoz sa aerodroma, železničke ili autobuske stanice
 • Besplatan smeštaj
 • Lični vodič
 • Profesionalni prevodilac
 • Vrhunski kvalitet usluga
 • Garancija na stomatološke radove
 • Povratak kući sa blistavim osmehom.

Kako se prijaviti za dentalno putovanje?

Komunikacija između pacijenata i ordinacije je znatno olakšana time što u našoj poliklinici svi doktori govore engleski ili nemački jezik. Za pacijente koji govore druge jezike uvek angažujemo profesionalne prevodioce.

Naša praksa je da pacijent prvo iznese problem i da nas upozna sa svojim potrebama, a da zatim uradi OPT snimak obe vilice, kako bismo stekli uvid u situaciju i pred sobom imali sliku stanja zuba i okolnih struktura. RTG snimak se šalje email-om, a kada snimak stigne u ordinaciju, naš tim pristupa analizi slučaja, kao i izradi orijentacionog plana lečenja.

Pacijenta vrlo brzo informišemo o intervenciji koju treba uraditi, vremenskom trajanju lečenja, broju potrebnih dolazaka, te ceni usluga. Na osnovu predočenog plana i iznetih informacija, pacijent može da donese odluku o prihvatanju  opisanih stomatoloških usluga i lečenja zuba. Nakon dogovora, zakazujemo dolazak, a ostatak organizacije putovanja ostaje na nama.

Obezbeđujemo besplatan, luksuzan smeštaj u užem centru grada i činimo sve da se pacijenti vrate u svoju zemlju zadovoljni i sa osmehom kakav su oduvek želeli i kakav zaslužuju.