Predavanje za trudnice: Zdravlje zuba trudnica i beba

Kako da buduća mama sačuva svoj i zdrav osmeh svoje bebe?

I tokom marta smo nastavili edukaciju i druženje sa našim pacijentima i pacijentkinjama. Ovoga puta, povod je bila je radionica o zdravlju trudnica i beba, organizovana sa novosadskim udruženjem Bebac.

Prosmile - Predavanje za trudnice - Bebac

Zašto se javljaju problemi sa desnima u trudnoći? Mogu li se ti problemi sprečiti? Kako na pravilan način voditi računa o zdravlju zuba u periodu trudnoće?

Na pitanja mama, kao i budućih mama, odgovarala je doktorka Dragana Štulić. Ona je ukazala na to kako su pravilna higijena i redovne posete zubaru jedini način da se zdravlje zuba očuva. To postaje još važnije tokom trudnoće jer, zbog specifičnih promena koje se događaju u ovom stanju, i problemi sa zdravljem zuba mogu biti češće nego inače. Zato je prvi deo predavanja bio fokusiran na neke od najčešćih nedoumica pred kojima se buduće mame nalaze, dok se u drugom delu govorilo o prvim bebinim zubićima. Kada se javljaju? Zašto je izbijanje zuba bolno i kako taj bol ublažiti?

Prosmile - Predavanje za trudnice - Bebac-2

Danas znamo da je zdravlje majke tokom trudnoće važno i za zdravlje bebe.

A za neke od učesnica, ovo je bila jedinstvena prilika da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih interesuju kako bi od samog početka bebinog života bile upoznate sa svim specifičnostima na koje mogu da utiču.

Prosmile - Predavanje za trudnice - Bebac-3

S obzirom da često imamo brojna pitanja o oralnom zdravlju koja ne znamo gde da adresiramo, u našem timu nastojimo da ciklusima predavanja i radionica edukujemo one kojima je to najpotrebnije. Tako smo tokom zime u prostorijama ProSmile poliklinike više puta ugostili najmlađe.

Iz našeg kreativnog i edukativnog ciklusa neće biti izostavljeni ni najstariji. U narednom periodu i oni će biti u prilici da kod nas razgovaraju sa gerontostomatolozima i postave im sva pitanja koja ih interesuju.

Prosmile - Predavanje za trudnice - Bebac-4

Još jednom želimo da se zahvalimo svim učesnicama i udruženju Bebac koje nas je ugostilo u svojim prostorijama. Ovo je samo početak lepe saradnje zato pozivamo sve mame i buduće mame da nas prate jer se sprema i novo predavanje. 🙂

Hvala što zajedno rastemo i činimo da svet bude ispunjen lepšim osmesima!

ProSmile tim